Sportfanaat

Zoals je misschien weet ben ik een redelijke sportfanaat. Zeker drie keer per week trek ik ’s ochtends mijn hardloopschoenen aan om een rondje te rennen en op zaterdagochtend spring ik op mijn racefiets of mountainbike om samen met een vriendin te genieten van de prachtige omgeving rondom Breda.  Daarnaast ben ik nog één of twee keer per week in de sportschool te vinden voor een core- of kracht- of fietstraining.

Sporten is voor mij niet alleen een manier om aan mijn fysieke gezondheid te werken. Natuurlijk, het is een mentale uitlaatklep. Maar vooral ook een moment van fysieke inspanning, mentale ontspanning en sociale contacten. Mooie combi toch ?!

Tijd

Nou hoor ik je bijna denken: zoveel sporten, pppffff …. wordt dat dan nooit saai? Hoe krijg je dat nog gecombineerd met werk, gezin en sociale leven? Nou, het is absoluut niet saai en heel goed te combineren!

Hoe ik dat doe? Lopen doe ik sowieso twee keer per week alleen. Ik hecht veel waarde aan deze momenten: even alle tijd voor mezelf, zodat ik al mijn gedachten en ideeën (letterlijk) de vrije loop kan laten. Ik kom tijdens deze momenten vaak tot nieuwe inzichten en mooie oplossingen.

Sociale contacten

Andere sportmomenten combineer ik graag met anderen. Een marathontraining met een aantal vriendinnen of met de loopgroep van Run2Day. Dat is een training afvinken en  bijkletsen tegelijkertijd. Ideaal! Wielrennen of mountainbiken doe ik weer met een andere vriendin. Op vrijdagochtend met een leuke club dames een bootcamp in het bos (een mooie combinatie van actief bezig zijn en het onderhouden van sociale contacten). En de sportschool? Daar ben ik nog altijd het meest te vinden met mijn allertrouwste sportvriendin, die mij daar 16 jaar geleden introduceerde. Wat ben ik haar nog altijd dankbaar. Als zij er een keer niet is, is er op de sportschool natuurlijk altijd wel bekende om gezellig mee te sporten. Ik ben dan ook een groot fan van groepslessen. Echt top: leuk muziekje, enthousiaste trainer en gelijk een goede training!

Een gezonde stok achter de deur

Mijn sportafspraken met anderen zijn voor mij tevens een stok achter de deur. Je zult het misschien niet geloven, maar ook ik heb natuurlijk wel eens geen zin om te gaan sporten. Maar ja.. dan is afspraak afspraak …. Als ik dan eenmaal weer op mijn fietsje zit of door het bos ren is het altijd weer genieten. Er is niets fijner dan thuiskomen na een heerlijke sportieve inspanning, samen nog een kopje koffie te drinken en je de rest van de dag fit en voldaan te voelen!

Maak sporten aantrekkelijk

Heb jij wel eens moeite jezelf aan te zetten tot actie? Zoek een sportmaatje of sluit je aan bij een club. Spreek af wanneer jullie gaan sporten en wat je gaat doen. Wees duidelijk naar elkaar, elkaars stok achter de deur, motiveer elkaar en ervaar hoe makkelijk het is om sociale en actieve momenten te combineren. Zorg ook voor afwisseling; loop eens een ander rondje of probeer eens een andere groepsles. Wissel gezamenlijk sporten af met alleen sporten of wandelen. Ik ben ervan overtuigd dat het soms heel goed voor je is om even een moment écht voor jezelf te hebben. Dan kom je helemaal mindful terug!

Veel sportplezier en ik hoor graag hoe het je bevalt!