In de winter kun je me wakker maken voor een warm bordje havermout,  maar zo richting voorjaar kies ik graag voor yoghurt of kwark als basis voor mijn ontbijt. Lekker met fruit en cruesli …

Schud ik dat zo uit een pak? NEE, uiteraard niet. Ik maak het gewoon zelf. Lekker, snel én gezond!

Zo doe ik dat

Vruchtenyoghurt

  • 100 gram magere kwark
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 mandarijn (of sinaasappel, citroen of limoen)
  • evt. paar druppels zoetstof of honing

Meng de kwark en yoghurt. Rasp de schil van de mandarijn boven het bakje en schep het door elkaar. Eventueel op smaak brengen met 2 druppels zoetstof of een half theelepeltje honing. Van een mandarijn of limoen gebruik ik de hele schil, van een citroen of sinaasappel is de helft van de schil voldoende.

Dit is de basis en hierna voeg ik wat vers fruit toe (soms niet eens trouwens, want de yoghurt is zo al super lekker 😉 ). Je kunt hiervoor de mandarijn in kleine stukjes snijden en gelijk gebruiken, maar een andere fruitsoort past ook prima. Blauwe bessen, frambozen, stukjes kiwi, appel, druiven ..  En dan bewaar je de mandarijn gewoon voor een later tijdstip.

Kijk en vergelijk

Nog even een leuk weetje 🙂

Heb je enig idee uit hoeveel ingrediënten kant en klare vruchtenyoghurt bestaat? Nou, ik wel … in kant en klare vruchtenyoghurt zitten sowieso 12 ingrediënten, waarvan er twee keer suiker wordt genoemd (!)

Zo wordt vruchtenyoghurt in de fabriek gemaakt (in dit geval aardbei, maar dat maakt natuurlijk niet uit ..)

‘Yoghurt, 16% aardbeibereiding (suiker, aardbeien, water, gemodificeerd zetmeel, verdikkingsmiddel: pectine, kleurend plantenextract: rode biet; natuurlijk aroma, zuurteregelaars: citroenzuur, natriumcitraat, calciumcitraat), suiker’.

Mijn zelfgemaakte vruchtenyoghurt bestaat uit 3 ingrediënten … en is ook nog eens veeeel lekkerder en voedzamer!

 

Zelfgemaakte cruesli

Om er een compleet ontbijt van te maken schep ik er nog twee eetlepels zelfgemaakt cruesli op. Het recept vind je via deze link … Lekker krokant, vol smaak én vezels. Een gezonde toevoeging dus!

 

Geniet ervan!

 

 

 

kant en klare vruchtenyoghurt 13 ingrediënten (!)

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]