8 maanden geleden meldde ik me bij Angelique. Ik sprak 10 individuele bijeenkomsten af om les van haar te krijgen over voeding, want ik at maar wat raak. Daarbij komt dat ik altijd werk in de nachtdienst en dat geeft andere valkuilen dan altijd regelmatig werken. Ik zei haar: ‘neem me bij de hand, want ik weet niets over voeding’.

Angelique ging me veel uitleggen over onder andere snelle en langzame suikers en eiwitten ed. Ik ging mijn eigen boodschappen doen, elk etiket grondig bestuderen. Ik begon zelf te koken en gebruikte recepten van de website, heel handig. Daarnaast deed ik andere cursussen van het aanbod. ‘Weekje zonder suiker’ en ‘Hoe overleef ik de supermarkt’ …. leren om gezond boodschappen te doen.

Ik moest ook leren dat té streng ook niet goed  is, dan houd je het niet vol. Een guilty pleasure op zijn tijd is prima, dus crème brûlée mag nog steeds … af en toe.

8 maanden later ben ik 8 kg afgevallen en ik voel me een ander mens. Ik heb mijn leven, mijn voeding maar vooral mijn gevoel,  veel meer in eigen hand. Ik eet geen suiker meer en verlang er ook niet meer naar. Ik durf gewoon uit eten te gaan en vertrouw erop dat ik dat beheers. Ik voel me gelukkig in mijn lijf zonder angst dat ik het binnenkort weer niet beheers en dat kilo’s er weer aan zullen vliegen. Ik vertrouw mezelf meer.

Ik bedank Angelique hartelijk voor de begeleiding hierin, voor haar vertrouwen in mij. Ik ben een nieuw mens geworden.