Suikerbewust gaan eten is een echte kickstart

Suiker is een steeds terugkerend onderwerp in de media. Kookboeken met suikervrije recepten zijn niet aan te slepen en iedereen lijkt er wel een mening over te hebben. En degene die het hardst roept lijkt gelijk te krijgen. Wat is er nu eigenlijk waar? En wat niet?

Eerlijke informatie

Tijdens de cursus Suikerbewust eten krijg je in korte tijd veel informatie. Om te beginnen het eerlijke verhaal over suiker en de eventuele gevolgen voor je gezondheid. Maar een gezonde leefstijl gaat over meer dan alleen suikerbewust eten. En daar gaan we het natuurlijk ook over hebben. Je gaat leren, proeven en ervaren wat suikerbewust eten voor jou betekent. En uiteindelijk maak jij een keuze die het beste bij jou past en waar jij je goed bij voelt!

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus Suikerbewust eten is gebaseerd op de enorme aandacht rondom suiker. Daarom starten we met een duidelijke uitleg over suiker. Suiker vermijden klinkt makkelijker dan het is. Het gaat veel verder dan alleen koekjes en snoepjes laten staan. Suiker lijkt overal in verstopt. Tijdens de cursus werken we toe naar een challenge van zeven suikerbewuste dagen. Zo krijg je echt de kans om zelf  te ervaren hoe het is om suikerbewust te eten. Wil je nog een stapje verder? Dan kun je ervoor kiezen om tijdens de challenge alle producten met geraffineerde suiker te schrappen. Dat is zeker mogelijk en ik help je er graag bij. Het zal je visie op voeding absoluut veranderen!

Hoewel het bij een gezonde leefstijl natuurlijk niet alleen over suiker gaat, ben ik er wel van overtuigd dat je snel heel veel voordelen zult ervaren als je suikerbewust gaat kiezen. Dat is precies de reden dat ik begin met het suikerverhaal. Maar dan komt de volgende stap: als je suikerrijke producten gaat vervangen, wat kies je dan wel? En wat als je een echte ‘suikerjunk’ bent? Hoe ga je daarmee om? En hoe ziet een gezond voedingspatroon eruit? Ook dit is allemaal onderwerp van gesprek!

3 bijeenkomsten

De cursus Suikerbewust eten bestaat uit drie bijeenkomsten. Lekker compact dus! Tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we wat suiker is en hoe suiker wordt verwerkt in je lichaam. Waar zit suiker in, hoe herken je suiker en wat zijn alternatieven? Van teveel suiker word je misschien dik, maar heeft het meer gevolgen? 

Toegevoegde suikers moeten op het etiket vermeld staan. Vandaar dat we uitgebreid aandacht besteden aan het lezen van etiketten. Staat het woord suiker er niet bij? Dat zegt nog niet zoveel: suiker kan ook ‘verstopt’ worden als glucosestroop, maltodextrine en nog veel meer. En als je op suiker hebt gescand komt de volgende uitdaging: hoe zit het bijvoorbeeld met calorieën, vet, vezels of zout? Reken erop dat boodschappen doen in het begin net wat langer duurt. Gelukkig went het snel.

Tijdens de tweede bijeenkomst bereid ik je voor op de ultieme uitdaging: de suikerbewuste week. In de tweede week van de cursus ga je zelf ervaren hoe het is om zeven dagen suikerbewust te kiezen of zelfs helemaal geen toegevoegde suiker te eten.  Je voorraadkast wordt daarvoor gevuld met producten die passen binnen deze week en om het je makkelijk te maken, aangevuld met de nodige recepten. Ik kan je alvast beloven dat  dit zorgt voor een heel andere kijk op en beleving van voeding. Naast veel praktische voorbeelden gaan we het tijdens deze bijeenkomst ook hebben over de invloed van vet en zout.

Tijdens de derde en laatste bijeenkomst evalueren we jouw suikerbewuste week en is er gelegenheid tot het stellen van vragen, het delen van ervaringen en uitwisselen van recepten. Als laatste aanvulling gaan we het hebben over het belang van eiwitten. Daarnaast bespreken we hoe een gezond voedingspatroon er eigenlijk uitziet en kijken we vooruit. Hoe kun je in de toekomst gemakkelijk gezonde keuzes blijven maken. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen erin zal slagen lekker en gezond te ontbijten, lunchen, dineren en zelfs te snacken. Deze uitdaging ga ik graag met je aan!

Voor wie is de cursus bedoeld?

Suikerbewust eten is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar eerlijke informatie over gezonde voeding en op basis van kennis en ervaring een persoonlijke keuze wil maken.

Zowel particulier als zakelijk

De cursus Suikerbewust eten geef ik alleen in groepsverband. Het leuke van de bijeenkomsten is juist dat we een groepsgevoel creëren. Samen gaan we het doen! Ik zal jullie voorzien van informatie, praktische tools en heerlijke recepten. Als groep kunnen we elkaar inspireren, motiveren en stimuleren. Super leuk om samen met een vriendin of collega’s stap voor stap aan de slag te gaan met een gezonde(re) leefstijl.

Een aantal reacties van eerdere deelnemers:

 • Suikerbewust eten is een leuke, leerzame en actieve cursus. Het is een compleet en duidelijk verhaal. Ook de proeverijen vond ik top. Ik zal de cursus zeker aan anderen aanbevelen.
 • Ik heb er veel aan gehad en genoten van de heerlijke recepten. Door er zelf mee aan de slag te ‘moeten’ in korte tijd veel kennis opgedaan.
 • Een praktische en realistische cursus. Zit goed in elkaar en heb genoten van de recepten. Ik heb veel minder trek in snacks en heb ervaren dat toegevoegde suiker echt niet nodig is. Het is leuk om met een groep dames die je niet kent aan de slag te gaan!
 • De cursus heeft mij (onverwacht) heel veel inzicht gegeven in mijn suikergebruik. Ik vind het fijn dat je veel concrete tips geeft en er veel ruimte is voor vragen. Ik dacht een gezonde eter te zijn … leuk om te ervaren hoe het ook anders kan …
 • Vooral je uitgebreide boodschappenlijst is super handig 😉
 • Het klinkt misschien gek, maar juist door de hapjes werd ik getriggerd omdat ze zo smaakvol waren. Het maakte dat de challenge van het weekje zonder suiker geen echte opgave was en het resultaat optimaal, omdat het niet ten koste ging van gastvrijheid en gezelligheid (wat ik toch ook associeer met een hapje en een drankje 😉 )
 • Hele leerzame cursus. Helder, duidelijk, praktisch en to-the-point
 • Deze cursus maakt in een notendop duidelijk waar je op kunt letten als je gezond wil eten

 Persoonlijke ervaringen na de cursus Suikerbewust eten

 • minder honger
 • minder dips
 • genieten van pure voeding
 • geen trek in zoet
 • gewichtsverlies
 • meer energie
 • beter slapen
 • veel fitter voelen
 • betere stoelgang
 • betere smaakervaring
 • snel gewend aan andere producten

Meer informatie of direct opgeven

Bel of mail me gerust voor meer informatie over de cursus, startdata of locatie. Op dit moment is de cursus alleen offline te volgen. Maar achter de schermen wordt momenteel keihard gewerkt om Suikerbewust eten ook online te kunnen volgen.

Ik ben bereikbaar via telefoonnummer 06-51649905,  via mail angelique@fitinbalans.com of via dit contactformulier