Voeding speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van sportprestaties!

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. Door te eten en te drinken voorzien we ons lichaam van voedingsstoffen en energie die nodig is om een lichamelijke prestatie te kunnen leveren. Als je meer energie vraagt van je lichaam door te sporten, zul je je lichaam ook van meer -of andere- energie moeten voorzien. Of je nu een recreatieve sporter of een topsporter bent, voeding speelt een belangrijke rol bij je prestaties!

Een aangepast voedingspatroon kan zorgen voor

  • betere prestaties
  • sneller en beter herstel
  • meer energie
  • verminderde kans op ziektes en blessures
  • verminderde kans op maag- en darmklachten
  • betere lichaamssamenstelling
  • het bereiken en behouden van je ideale gewicht

Voedingsadvies

In een voedingsadvies voor een sporter gaat mijn aandacht extra uit naar voeding die voorziet in een adequate toevoer van voedingsstoffen. Zowel gedurende de gehele dag als direct vóór, tijdens en ná inspanning. Ook de verdeling van deze voedingsstoffen (zowel eten als drinken)  en de tijdstippen waarop deze worden ingenomen zijn van belang. Onvolledige voeding kan leiden tot minder goede prestaties, een minder snel of goed herstel, overtraining, maag- en darmklachten of een minder gunstige lichaamssamenstelling.

Als specialist in sportvoeding informeer ik je graag over hoe voeding je kan helpen bij het behalen van je persoonlijke doelen.

Presentatie (Sport)voeding & prestatieverbetering

Ben je niet direct op zoek naar een persoonlijk advies, maar wil je wel graag weten wat voeding nu precies voor je kan betekenen? Dan is de presentatie (Sport)voeding en prestatieverbetering een aanrader!

Deze is zo samengesteld dat zowel basisvoeding als sportvoeding uitgebreid aan bod komen. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst bespreken we uitgebreid hoe een gezonde basisvoeding eruit ziet. Je krijgt uitleg over de verschillende voedingsstoffen en hun werking. De reden hiervoor is dat ik van mening ben dat er eerst een goede basis dient te zijn, alvorens je sportspecifiek kunt gaan aanvullen. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst staat in het teken van voeding rondom het sporten. Wat neem je vóór een training? Is het zinvol tijdens een training bepaalde voedingsstoffen aan te vullen? Hoe herstel ik het snelst? En hoe bereid ik me voor op een halve of hele marathon? Hoe bereik ik beter resultaat met mijn krachttraining? Uiteraard krijg je ook de gelegenheid vragen te stellen. Op deze manier ben jij straks in staat het maximale uit jezelf te halen.

Deze groepspresentatie duurt ongeveer 2 uur.