Voeding speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van sportprestaties!

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. Door te eten en te drinken voorzie je je lichaam van voedingsstoffen en energie die nodig is om een fysieke prestatie te kunnen leveren. Als je meer energie van je lijf vraagt door te sporten, zul je het ook van meer -en/of andere- energie moeten voorzien. Of je nu een recreatieve sporter of een topsporter bent, voeding speelt een belangrijke rol bij je prestaties!

Een aangepast voedingspatroon zorgt voor

  • betere prestaties
  • sneller en beter herstel
  • meer energie
  • minder kans op ziektes en blessures
  • minder kans op maag- en darmklachten
  • gezondere verhouding spier/vetmassa
  • het bereiken en behouden van je ideale gewicht
  • meer plezier in het sporten

Voedingsadvies

In het voedingsadvies voor een sporter gaat mijn aandacht extra uit naar voeding die voorziet in een adequate toevoer van voedingsstoffen. Zowel gedurende de gehele dag als direct vóór, tijdens en ná inspanning. Ook de verdeling van de voedingsstoffen (zowel eten als drinken)  en de tijdstippen waarop je deze neemt zijn van belang. Onvolledige voeding kan leiden tot minder goede prestaties, een minder snel of goed herstel, over-training, maag- en darmklachten of een minder gezonde lichaamssamenstelling.

Als specialist in sportvoeding informeer ik je graag over hoe je (sport)voeding het beste kunt inzetten bij het behalen van je persoonlijke doelen.

Presentatie (Sport)voeding & prestatieverbetering

Ben je niet direct op zoek naar een persoonlijk advies, maar wil je wel graag weten wat voeding nu precies voor je kan betekenen? Dan is de presentatie (Sport)voeding en prestatieverbetering een aanrader!

Deze is zo samengesteld dat zowel basisvoeding als sportvoeding uitgebreid aan bod komen. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst bespreken we uitgebreid hoe een gezonde basisvoeding eruit ziet. Je krijgt uitleg over de verschillende voedingsstoffen en hun werking. De reden dat ik begin met de basisvoeding is dat ik van mening ben dat er eerst een goede basis moet zijn, voordat je sportspecifiek kunt gaan aanvullen.

Het tweede gedeelte van de bijeenkomst staat in het teken van voeding rondom het sporten. Wat neem je vóór een training? Is het zinvol tijdens een training voedingsstoffen aan te vullen? En wat neem je dan? Hoe herstel ik het snelst? En hoe bereid ik me voor op een halve of hele marathon? Hoe bereik ik beter resultaat met mijn krachttraining? Uiteraard krijg je ook de gelegenheid vragen te stellen. Op deze manier ben jij straks in staat het maximale uit jezelf te halen.

Deze groepspresentatie duurt ongeveer 2 uur.

Neem gerust contact op via dit contactformulier of bel me op 06-51649905