Persoonlijk voedingsadvies

Voor een persoonlijk voedingsadvies vraag ik je vóór ons eerste gesprek een voedingsdagboek bij te houden. Daarnaast ontvang je van mij intakeformulieren om het eerste gesprek voor te bereiden. We maken een afspraak voor een persoonlijk of bij online begeleiding telefonisch gesprek. Dit duurt ongeveer een uur.

Tijdens ons eerste gesprek nemen we de door jou ingevulde formulieren door. Ik verricht een uitgebreide lichaamsmeting (alleen bij persoonlijk gesprek) en we bespreken je voedingsdagboek, beweegmomenten en doelstelling. Bij online begeleiding vraag ik om lengte, gewicht en middelomtrek aan mij door te geven.

Op basis van al deze gegevens ga ik voor je aan de slag om een advies op maat te schrijven. Dit advies bestaat in de eerste plaats uit een voedingsanalyse met bijlagen, zodat je precies weet hoe je voeding op dit moment in elkaar zit, hoe de verdeling van de voedingsstoffen is en of er eventuele tekorten zijn. Heel praktisch dus. Vervolgens maak ik op basis van je huidige voedingsdagboek een voorbeeld dagmenu, waarbij je met minimale aanpassingen een zo optimaal mogelijk resultaat kunt behalen. Zo hoeft niemand rigoureus zijn of haar voedingspatroon om te gooien. De ervaring leert dat dit voor velen niet haalbaar is en mijn streven is juist je te helpen voor de lange termijn. Naast dit persoonlijke voorbeelddagmenu ontvang je nog twee voorbeelden van gezonde dagmenu’s plus variatielijsten en algemene informatie over voeding & leefstijl. Uiteraard ga ik in op eventuele valkuilen welke tijdens het gesprek naar voren zijn gekomen.

Hierna maken we een afspraak voor een adviesgesprek (bij online begeleiding telefonisch of FaceTime), waarbij ik alle adviezen uitgebreid zal toelichten en je vragen kunt stellen. Met dit persoonlijke advies kun je direct lekker zelf aan de slag!

Liever wat meer begeleiding?

Soms blijkt het lastig om structureel veranderingen toe te passen. Het persoonlijk voedingsadvies is in dat geval de ideale basis voor het vervolgprogramma Gezond gewicht of Grip op emotie-eten! Bij deze programma’s krijg je meer begeleiding en werken we samen stap voor stap aan jouw persoonlijke doel. Ik zal je vol passie coachen, motiveren, informeren en ondersteunen waar nodig. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Meer informatie hierover staat op de pagina Gezond gewicht of Grip op emotie-eten.