Persoonlijk voedingsadvies

Bij een persoonlijk voedingsadvies krijg je echt advies op maat. Ik analyseer jouw huidige voedingsgewoontes en op basis daarvan krijg je een advies volledig afgestemd op jouw persoonlijke doel.  Hieronder leg ik je uit wat je mag verwachten:

Voor een persoonlijk voedingsadvies vraag ik je om vóór ons eerste gesprek een voedingsdagboek bij te houden. Daarnaast ontvang je van mij intakeformulieren om het intakegesprek voor te bereiden. We maken een afspraak voor een persoonlijk of online gesprek. Zo’n intakegesprek duur een klein uurtje.

Tijdens ons eerste gesprek nemen we de door jou ingevulde formulieren door. Ik verricht een uitgebreide lichaamsmeting (bij persoonlijk gesprek) en we bespreken je voedingsdagboek, beweegmomenten en doelstelling. Bij online begeleiding vraag ik om lengte, gewicht en middelomtrek aan mij door te geven.

Op basis van al deze gegevens ga ik voor je aan de slag om een advies op maat te schrijven. Dit advies bestaat in de eerste plaats uit een voedingsanalyse met bijlagen, zodat je precies weet hoe je voeding op dit moment in elkaar zit, hoe de verdeling van de voedingsstoffen is en of er eventuele tekorten zijn. Heel praktisch dus. Vervolgens maak ik op basis van je huidige voedingsdagboek een voorbeeld dagmenu, waarbij je met minimale aanpassingen een zo optimaal mogelijk resultaat kunt behalen. Zo hoeft niemand rigoureus zijn of haar voedingspatroon om te gooien. De ervaring leert dat dit voor velen niet haalbaar is en mijn streven is juist je te helpen voor de lange termijn. Naast dit persoonlijke voorbeelddagmenu ontvang je nog twee voorbeelden van gezonde dagmenu’s plus variatielijsten en algemene informatie over voeding & leefstijl. Uiteraard ga ik in op eventuele valkuilen welke tijdens het gesprek naar voren zijn gekomen.

De periode tussen ons intake- en adviesgesprek vraag ik je om een aantal bewustwordingsvragen te beantwoorden. Je ontvangt een uitgebreid document, waarmee je gelijk de diepte induikt. Het beantwoorden van deze vragen zorgt ervoor dat jij een perfecte basis hebt om échte stappen gaat zetten naar meer energie, gezondheid en zelfvertrouwen. Het zijn drie opdrachten die jou helpen om je huidige en gewenste situatie in kaart te brengen, ze zijn gericht op het stellen van doelen en vormen de basis van jouw ambitie om te veranderen. Ik raad je dus aan hier echt de tijd voor te nemen!

Vervolgens maken we een afspraak voor een adviesgesprek, waarbij ik al mijn adviezen uitgebreid toelicht en jij je vragen kunt stellen.

Na twee weken plannen we nog een evaluatiegesprek, waarin we het verloop bespreken en checken of er eventuele aanpassingen nodig zijn. Bij het persoonlijk voedingsadvies hebben we dus in totaal 3 contactmomenten.

Kosten en vergoeding

De kosten voor dit complete advies op maat (intake- en adviesgesprek, berekenen voedingdagboek + samenstellen persoonlijk advies inclusief een voorbeeld dagmenu, variatielijsten en uitgebreide informatie over gezonde voeding + een evaluatiegesprek) bedragen € 349,–.

Omdat ik als gewichtsconsulent ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland worden de kosten hiervoor geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van welk pakket je hebt gekozen. Je kunt dit navragen bij je eigen zorgverzekering of nakijken via deze website van de BGN

Uiteraard kan ik de vergoeding ook voor je checken!