Overtuigingen

Heb jij dat ook weleens? Dat je ervan overtuigd bent dat je iets echt nooit gaat doen? Of echt niet kan? Omdat het simpelweg niet voor jou is weggelegd.

Ik heb dat ook weleens. En vaak wordt de uitdaging voor mij dan alleen maar groter.

Mijn koude douche

Zo was ik er altijd vast van overtuigd dat ik never nooit een koude douche zou nemen. Al die goedbedoelde adviezen en ideale verhalen ten spijt: ik weigerde onder zo’n koude plens water te gaan staan. Biedt voor mij totaal geen meerwaarde was mijn vaste overtuiging!

Uit die comfortzone

Enfin, ik zocht laatst iets wat mij eens goed uit m’n comfortzone zou brengen. Als ik anderen adviseer dat te doen, omdat ik ervan overtuigd ben dat je daar stappen gaat zetten, moet ik het zelf ook doen natuurlijk. En wat brengt mij uit m’n comfortzone .. juist een koude douche. Voorzichtig ben ik begonnen. Eerst uitgebreid warm douchen, snel even een draai naar koud … schrik, bibber, gil en eronderuit. Dag 2 zo’n beetje hetzelfde verhaal, ware het niet dat de schrik iets minder groot was. Inmiddels ben ik twee weken verder en sta ik relaxt onder die koude plens water. Mijn ademhaling is normaal, ik sta gewoon stil en, geloof het of niet, ik vind het heerlijk. Na het douchen voel ik me helder, fitter en uiteraard lekker fris.

Overtuiging loslaten

Een mooie eyeopener voor mij. En dat alleen maar omdat ik mijn overtuiging heb losgelaten!

Hoe zit dat bij jou?

Ik ben benieuwd naar jouw overtuiging. Ben jij ervan overtuigd dat het jou nooit lukt om structureel af te vallen? Of dat een fit en slank lijf en leven voor jou niet is weggelegd? Dan kan ik je zeggen dat dat niet zo is. Het is jouw overtuiging. En als je die maar vaak genoeg herhaalt, dan ga je daar nog in geloven ook. Ik ben ervan overtuigd dat jij daar stappen in kunt zetten. Juist door je overtuiging los te laten. Probeer het eens. De enige manier om te weten of het voor jou werkt is door het gewoon te doen. Wat heb je te verliezen??

Zet stappen waar jij blij van wordt

En mocht je het spannend vinden of vasthouden aan je overtuiging, neem dan gerust contact op via dit contactformulier. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt om de stappen te zetten waar jij blij van wordt!

Een kennismakingsgesprek is uiteraard gratis!