Mijn naam is Angelique van Oijen. Ik ben getrouwd, moeder van zes kinderen en gediplomeerd gewichtsconsulent en sportinstructeur.
Omdat ik ontwikkeling belangrijk vind heb ik na mijn opleidingen diverse aanvullende trainingen gevolgd. Hierdoor ben  ik in staat begeleiding te bieden op diverse vlakken. Je kunt hierbij denken aan over- of ondergewicht, algeheel gezonde leefstijl, sportvoeding en algemene voedingsvraagstukken.

Daarnaast vind ik het fascinerend dat er zoveel verschillende gewoontes en gedachten zijn als het gaat om voeding en leefstijl. Coachen op gedrag wordt daarom een steeds belangrijker onderdeel van mijn werk. Veel van mijn cliënten weten inmiddels best wat gezond is, alleen het (blijvend) toepassen is soms lastig. En daarbij help ik je graag. De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd op dit gebied door de opleiding Acceptatie en Commitment Therapy en emotie-eten te volgen. ACT-therapie is een wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie, waarbij ik je leer hoe je kunt kiezen voor zaken die belangrijk voor je zijn. Daarnaast leer je hoe je flexibel om kunt gaan met eventuele valkuilen, zodat dit geen valkuil blijft. Mede hierdoor ben ik ervan overtuigd dat iedereen stap voor stap zijn of haar doel kan behalen. Het gaat over mindset, over keuzes maken en over inspiratie en motivatie. Het feit dat iedereen uniek is maakt mijn vak zo mooi!

Je kunt gerust stellen dat ik een vakidioot ben! Met heel veel inzet en enthousiasme begeleid ik cliënten, volg ik trainingen en lees veel (wetenschappelijke) informatie over voeding. Ik vind het een uitdaging jouw voedingspatroon te bestuderen en samen met jou stap voor stap aan te passen, zodat jij je weer fit en energiek voelt.

Vanuit eigen ervaring en interesse heb ik me gespecialiseerd op verschillende vakgebieden. Dit zijn gezonde leefstijl bij over- en ondergewicht, gedragsverandering/emotie-eten en sportvoeding.
In mijn vrije tijd ben ik fanatiek sporter. Ik loop regelmatig hard, houdvan wielrennen, mountainbiken en fitness. Binnenkort loop ik mijn elfde marathon, deze keer over de Mont Blanc, dus ik heb weer een mooie uitdaging. Zo, nu weet je wie ik ben. Maar ik ben vooral benieuwd naar jouw verhaal!

Waarom een gewichtsconsulent?

Je kunt een populair dieet volgen of shakes drinken. Dit kun je een tijdje volhouden. Helaas zorgt dit op lange termijn in de meeste gevallen voor een jojo-effect van je gewicht. Je zult zeker afvallen met een dieet. Een dieet is echter tijdelijk. Bij een koolhydraat arm dieet bijvoorbeeld zul je op een bepaald moment toch je boterham of bordje pasta gaan missen. Wanneer je dan weer ‘normaal’ gaat eten, kom je vaak meer aan dan je was afgevallen.
Als gewichtsconsulent reken ik uit wat je nodig hebt. Dit heeft te maken met leeftijd, geslacht, lichaamssamenstelling, dagelijkse bezigheden, etc. Voor iedereen anders dus!
Als gewichtsconsulent geef ik je inzicht in goede voeding. Gewoon normale voeding, die je altijd kunt eten. Alléén niet méér dan je nodig hebt, op de juiste tijdstippen en met goede verhoudingen tussen koolhydraten, vetten, eiwitten en natuurlijk vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat je je FIT voelt. Dát kun je volhouden!
Daarnaast adviseer ik bij wat je allemaal kunt doen om calorieën te verbranden, om zo op een eenvoudige manier je gezonde gewicht te behouden. Je hoeft niet persé naar de sportschool om te bewegen, dat kan altijd en overal in je eigen tempo en op jouw manier!