Na een aantal heerlijke dagen in deze wereldstad staat morgen mijn 10e marathon op het programma. Met de marathon van Tokyo rond ik tevens mijn Six Majors af. Als ik finish mag ik, naast de prachtige medaille van de Tokyo marathon, ook de Six Major Medal in ontvangst nemen. Dit omdat ik hiermee de zes grootste marathons ter wereld heb volbracht. Allemaal even gaaf en allemaal met een eigen verhaal. In 2010 begon mijn marathonavontuur toen ik bij een borrel werd uitgedaagd door een vriend die net was gefinisht bij de marathon in Etten-Leur. Liek, dat kan jij ook. Volgend jaar lopen we hier samen. Uhhhh, een rondje van 10 km vond ik destijds echt een uitdaging. Oké, ik loop met jou één keer een marathon, maar dan wel in New York. Uhhhh, enige twijfel, maar snel beslist. Wat was het gaaf 😃 En zo ben ik via Berlijn en Chicago, met 2 tussenstops in Rotterdam en 1 in Barcelona, via Boston en Londen in Tokyo beland. Leuke combinatie van sportief bezig zijn en een aantal mooie stedentrips maken zeg maar. Soms ga je fluitend en vaak ga je stuk, maar het zijn allemaal bijzondere ervaringen. Ik moet ineens denken aan Boston, dáár ben ik écht stuk gegaan. Pijn hebben en genieten gingen daar hand in hand. Op 41 km, één km voor de finish zat ik er écht helemaal doorheen en moest een stukje wandelen. Een voor mij uiteraard onbekende, hele grote, brede Amerikaanse negroïde meneer zag me strompelen (zo voelde het voor mij tenminste). Hij riep me (mijn naam stond op mijn shirt) Angelique, Angelique, come here. Hij knuffelde me, ik verdronk bijna in zijn grote armen. I am so proud of you, I am so proud. You made it. You did it. Hij duwde me van zich af, keek me aan en zei: ‘now go and get that medal!’ Dat is zo bijzonder, dat je vanzelf weer gaat hollen. Ik neem niet aan dat hij er morgen weer staat, maar er staan wel heeeel veel Japanse supporters heb ik begrepen. Daarnaast is er natuurlijk het vaste supportersteam van @run2forty2. En gelukkig staat ook mijn meest trouwe supporter Hans van Oijen een aantal keer langs de route. Ben benieuwd of ik morgen eenzelfde knuffel nodig heb. En natuurlijk ook van wie ik die dan krijg. Ik heb er zin in! #tokyo2018#tokyomarathon #sixmajors @ Tokyo, Japan