Na de geboorte van onze jongste neigde ik wéér naar een quick fix oplossing om me beter in mijn vel te voelen en om al die zwangerschaps-kilo’s te verliezen (tijdens mijn eerste zwangerschap was ik 30 kg aangekomen … help …).

Na eerdere zwangerschappen was ik ook steeds op dieet gegaan, maar had helaas iedere keer weer ervaren dat het voor mij in ieder geval niet de oplossing was. Door steeds op dieet te gaan voelde ik me niet fitter en blijer. Ik werd juist lusteloos en chagrijnig, omdat ik alleen maar crackertjes met magere smeerkaas mocht eten. Ging ik weer gewoon eten omdat het niet lukt om het vol te houden, zaten de kilo’s er binnen de kortste keren weer aan … Met rente. Daar werd ik ook niet blij van, dus werd het tijd voor verandering. En nu echt ….
 
Zoals altijd wilde ik weer zoveel … en tegelijkertijd had ik me te schikken naar de omstandigheden. Met zes kleine kinderen in huis was het altijd een dolle boel. Ik was en ben super blij met alle kids, ik vind een groot gezin heel bijzonder. En ik moet ook erkennen dat de organisatie van een gezin met vijf jongens en een meisje vroeg en vraagt om managerskwaliteiten …
 
Als moeder ben je verantwoordelijk voor je kinderen en vanzelfsprekend ben je oprecht betrokken bij de ontwikkeling van die jonge spruiten. Daarbij heb je een enorme voorbeeldfunctie … ik kan mijn kinderen niet aanspreken op gedrag wat ik zelf vertoon natuurlijk.
 
Volgens mij zijn dit allemaal managerskwaliteiten: je neemt verantwoordelijkheid, je bent betrokkenheid en je hebt voorbeeldfunctie.
 
Terug naar mijn situatie …
Ik wilde me weer lekker in mijn vel voelen, fit zijn, ik wilde af van mijn overtollige kilo’s, blij zijn zonder mezelf te verstoppen onder veel te wijde kleding. Ik wilde weer naar het strand durven en leuke jurkjes dragen. Blij zijn, niet alleen met de kinderen, ook met mezelf.
 
Mijn zwangerschappen waren gelukkig allemaal prima verlopen. Daar ben ik dankbaar voor. Maar ze waren ook een aanslag geweest op mij, zowel fysiek als mentaal.
 
Diëten was niet de oplossing had ik ervaren. Daar werd ik echt heel ongelukkig van. Ik had honger, voelde me moe en vooral zielig. Ik was volledig gefocust op eten. Of misschien wel vooral op niet eten.
 
Waarom kon ik nou nooit gezellig meedoen, zonder gelijk gestraft te worden door de weegschaal. Het was een continue strijd, een gevecht waar ik vanaf wilde. Maar hoe?
 
Doordat ik totaal andere paden ben gaan bewandelen ben ik waar ik destijds zo naar verlangde. In plaats van diëten heb ik een leefstijl gevonden die volledig aansluit bij mijn wensen en doelen. Heerlijk dat ik niet meer hoef na te denken of iets wel of niet mag. Alles mag, dus deze strijd heb ik al lang geleden kunnen opgegeven. Daarvoor in de plaats kwam steeds meer energie en zelfvertrouwen. Nu lukte het wél, hoe fijn is dat!
 
Is dat altijd makkelijk geweest? Nee, natuurlijk niet.
 
Als je wilt dat er iets verandert, zul je zelf iets moeten veranderen. En veranderen is spannend. Dat vraagt om iets anders te doen dan dat wat je gewend bent te doen. Het ligt niet binnen jouw vertrouwde cirkeltje en dan wordt het lastig …
 
Het voelt misschien niet comfortabel, maar buiten jouw cirkeltje zet je wel stappen. Of liever stapjes … hou ze klein, dat werkt het beste.
En focus niet op één ding. Je fit en energiek voelen, afvallen of wat dan ook heeft met veel meer te maken dan een gezonde salade.
 
– Voeding
– Beweging
– Slaap
– Ontspanning
– Genieten
– Liefde voor jezelf ❤️
– Controle loslaten
– Leuke dingen doen
– Leren omgaan met gedachten en gevoelens
– Herkennen van overtuigingen
– Etc. ….
 
Het is een heerlijk gevoel om er op deze manier in te staan. Het wordt vaak tegen mij gezegd:
 
‘Ja, maar jij ….jij hebt zoveel discipline. Dat lukt mij echt niet …’
 
Goed voor jezelf zorgen komt niet voort uit discipline. En goed voor jezelf zorgen is ook niet asociaal.
 
Gun jezelf de stappen naar een gezonde leefstijl vanuit zelfzorg ❤️ 
Nieuwsgierig hoe je dit doet? Maak een afspraak in mijn online agenda voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin ik je uitleg hoe ook jij een andere visie op leefstijl kunt ontwikkelen, waardoor je je lekkerder in je vel voelt en met meer zelfvertrouwen in het leven staat.