Na afgelopen week ontzettend nagenoten te hebben van de Londen marathon is het nu weer tijd me voor te bereiden op mijn volgende uitdaging: het bedwingen van de Passo dello Stelvio, één van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen. Heerlijk om, na een periode van vrijwel alleen hardlopen, de focus nu even te verleggen naar het wielrennen. Een beetje variatie blijft toch fijn …

Ieder jaar reis ik medio juni met de door mij zeer gewaardeerde ‘fietsmaatjes’ (voor de intimie: onze fietsclub heet ‘De Zeebaarsjes’)  voor 5 dagen af richting Frankrijk of Italië om een aantal heerlijke dagen te beleven, waarbij we dagelijks gezamenlijk een bekende en soms minder bekende col uitkiezen voor onze sportieve activiteit. ‘De Zeebaarsjes’ bestaat uit een zeer gemêleerd gezelschap van 5 heren en 4 dames met verschillende achtergronden en persoonlijkheden, maar met 2 gedeelde passies: wielrennen en gezelligheid. 5 dagen feest dus!

Tijdens het beklimmen van zo’n prachtige col kom ik weer even helemaal tot mezelf en is het volle bak genieten van een prachtige omgeving, rust, vergezichten, beekjes, rinkelende koeienbellen, soms sneeuw en vaak een lekker zonnetje. ’s Ochtends en ’s avonds een hoop gekakel, lekker eten, wat wijntjes en stoere verhalen. Géén onderlinge competitie, iedereen doet vooral zijn eigen ding … (hoewel .. 😉 )

Uiteraard vraagt het beklimmen van zo’n berg wel enige voorbereiding om het leuk te laten verlopen. Daarom zal mijn training de komende 2 maanden bestaan uit 3x per week fietsen, 1x lopen, 2x core- en 1x krachttraining …. het wordt even puzzelen  …

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘waar heb je zin in? waar haal je de energie vandaan? Je kunt toch niet alles bij houden?’ Wielrennen, moeder, werken, gezin, hardlopen, partner, vriendin, studeren, dochter, zus, koken, reizen en huishouden .. dit alles uiteraard in willekeurige volgorde …

In mijn geval is het antwoord niet heel moeilijk: ‘Mijn energie komt uit goede (basis)voeding, de juiste training, rust, ontspanning en vooral de vele enthousiaste mensen om me heen. Daarnaast levert mijn werk mij heel veel energie op: want hoe fijn is het om mensen te mogen begeleiden naar de beste versie van zichzelf …!!’ Dank voor het vertrouwen. Kom maar op met die Stelvio 🙂