En dat is 8 …

Wie marathons loopt weet dat iedere marathon zijn eigen verhaal heeft… Zo ook Berlijn 2016! Afgelopen zondag was het zover. Om kwart over 9 sta ik aan de start met een aangepast doel … samen met m’n vriendinnen over de startlijn en kijken hoever ik kom … Een persoonlijk record of zelfs het uitlopen van de hele route gaat het voor mij niet worden. Al heel vroeg in het traject heb ik vanwege allerlei omstandigheden mijn trainingen moeten staken. Jammer, maar soms is het even niet anders. Dan volgt de twijfel: hele reis annuleren, mee als supporter … Of toch mee over de start en dan maar zien … Een startbewijs is immers geregeld! Ik heb voor het laatste gekozen met het voornemen te kijken tot hoe lang het goed voelt … uitstappen kan altijd … Wordt het 3 km, 7 km, misschien toch de halve … Geen stress voor mij vandaag, gelukkig mocht ik hier 5 jaar geleden ook al eens lopen.

Om kwart voor 10 hobbelen we met z’n vieren in rustig tempo over de startmatten. Enthousiast publiek, prachtig weer, veel muziek … Ik ben blij!

We naderen het 3 km punt, lijf voelt goed. We naderen het 7 km punt, so far so good. En dan ineens: halve marathon punt, YES, alles voelt nog goed, ik hobbel verder … Terug is tenslotte dezelfde afstand.

Het is feest onderweg: 1 miljoen toeschouwers, het publiek ratelt en schreeuwt ‘Angeliek, geht gut’, muziekbands gaan helemaal los … en de temperatuur loopt op. M’n loopmaatje wordt wat stiller, we gaan een tandje terug. Bij de drinkposten genieten we van een heerlijk bekertje thee,  een banaantje en wat schaduw, het is weer top geregeld. We gaan verder… Ik kijk om me heen, fotografeer, film, juich mee en geniet met volle teugen. Voel me prima. Na af en toe wat wandelen en een kort rustmomentje in een parkje pakken we samen de draad weer op voor de laatste kilometers … Samen uit, samen thuis tenslotte.

Vanaf 38 km zijn er borden ‘bier in vier km’ … ‘bier in zwei km’ … Fijn zo’n sponsor als Erdinger Alkoholfrei. Bij de laatste bocht linksaf: daar is de Brandenburger Tor. Kippenvel! M’n loopmaatje leeft weer helemaal op. Publiek staat rijen dik, schreeuwt en ‘high fived’ ons naar de finish … ‘Wir haben es geschafft’ … En deze keer heb ik alles op camera 😅 Op naar Londen 2017!