Lekker, snel en gezond! Dat is mijn motto als het gaat om eten. Af en toe wil ik natuurlijk best wat langer in de keuken staan en vind ik het zelfs leuk om allemaal nieuwe recepten uit te proberen. Maar, ik weet niet hoe het bij jou is, over het algemeen heb ik tijd te kort (of ik wil te veel, dat kan ook). Vandaar het lekker, snel en gezond principe. En dit is weer zo’n voorbeeld. Geen idee wat je gaat lunchen. Even in de koelkast kijken, restjes opmaken, één en ander combineren en 3 minuten later, voila: een krokante wrap met een heerlijke, gezonde topping. Vol eiwitten, gezonde vetten en vezels!

Dit heb ik gebruikt:

  • 1 volkoren wrap
  • 50 gram pikante hummus (koeling AH)
  • 50 gram hüttenkäse
  • 1/2 kleine avocado
  • pluk rucola
  • 3  zoete trostomaatjes

Zo heb ik het gemaakt:

Volkoren wrap tussen het tosti-ijzer leggen. Ondertussen de pikante hummus goed mengen met de hüttenkäse. Een kleine avocado halveren, schil verwijderen en de avocado en trostomaatjes in plakjes snijden. Dan de wrap op een bord leggen (pas op, is warm), het hummus-hüttenkäse mengsel erover verdelen, evenals de rucola, avocado en tomaat-plakjes. Ziet er leuk uit toch? En … lekker, snel én gezond!

NB. Dubbelklappen lukt niet, dan breekt de wrap. Met bestek eten is ook best lastig. Gewoon lekker met je handen gaat volgens mij het beste 😉

Vandaag heb ik dit als lunch gegeten. Met een lekkere salade ernaast maak je er in een handomdraai een complete avondmaaltijd van.