Veel mensen zijn weer begonnen met goede voornemens. Gezond eten en meer bewegen staan, zoals al jaren volgens mij, weer op nummer 1 en 2 van het goede voornemen-lijstje. Super! En nu volhouden he šŸ™‚

Als het over goede voornemens gaat hoor ik ook vaak dat men meer zelf gaat koken en bakken. Ik vind dat een goed plan: koken zonder pakjes en zakjes en stoppen met de voorverpakte repen levert heel veel gezondheidsvoordelen.

Let wel even op als je bijvoorbeeld zelf je tussendoortjes gaat bakken. Ik kwam zojuist dit filmpje over suiker weer eens tegen. Dit is precies wat ik heel vaak hoor …. bekijk het eens. Het kost je 3,5 minuut!

Als je op je suikerinname wil letten, kies dan liever voor een stuk vers fruit, een handje ongezouten noten of een schaaltje yoghurt tussendoor. Zo krijg je geen onnodige schommelingen in je bloedsuikerspiegel en het stilt je trek veel beter.

Liever zelf lekker bakken? Dat kan uiteraard ook. Neem een klein stukje, eet het langzaam op en geniet er volop van!