HELP … ik ben een emotie-eter

Je wilt héél graag afvallen en hebt weer volop goede voornemens! Gezonder eten, meer bewegen, vaker ontspannen … in het begin gaat dat goed en toch lukt het zelden om dit ook echt vol te houden. Na een periode van lijnen en trots zijn op jezelf val je vaak weer terug in je oude, vertrouwde patroon.

Of

De hele dag heb je je keurig aan je dieet gehouden. Overdag gaat dat goed, want je bent druk met werk, kinderen, boodschappen, sporten … om 9 uur ’s avonds is het dan eindelijk jouw momentje. Rust … tijd voor een reep chocola!

Herkenbaar?

Ga ermee aan de slag

Een blijvend gezond gewicht is méér dan tijdelijk gezond eten en wat meer bewegen. Het gaat over structureel aanpassen van gedrag en omgaan met emoties … en dat blijkt in de praktijk vaak heel lastig. Dat is ook niet zo vreemd natuurlijk, want we zijn allemaal gewoontedieren. 95% van je handelen doe je op de automatische piloot. Gelukkig maar, anders zou je dagelijks niet kunnen doen wat je nu doet.

Verstand en gedachten

Je verstand produceert de hele dag gedachten, bijvoorbeeld:

  • Ik mag nóóit meer chocola, want daar word ik dik van
  • Ik heb net gesport dus een schaaltje chips kan best
  • Vandaag heb ik toch al gezondigd dus dat koekje maakt ook niet meer uit
  • Ik heb het veel te druk om gezond eten te bereiden
  • Ik heb gewoon onvoldoende discipline om af te vallen

Al deze gedachten kunnen je leven behoorlijk bepalen en de kans is groot dat  je volledig vertrouwt op je eigen gedachten. Je verstand zal altijd argumenten vinden waarom je toch kiest voor dat chocolaatje, koekje of die snelle hap. Je kunt niet stoppen met denken. Je kunt wel leren om anders met je gedachten om te gaan!

Effectieve vorm van gedragstherapie

‘Grip op emotie-eten’ is een leefstijlprogramma gebaseerd op Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). Dit is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van gedragstherapie. Je ontdekt je persoonlijke valkuilen en doorbreekt ingesleten patronen. Stap voor stap ervaar je dat het maken van bewuste en gezonde keuzes makkelijker wordt. Je ontwikkelt een manier van leven die bij jou past en waarmee je jouw gewenste gezonde leefstijl prima volhoudt.

‘HELP, ik ben een emotie-eter!’

‘Ik weet precies waar het aan ligt, want ik ben een emotie-eter!’ is voor mij een veel gehoorde uitspraak. Alsof het een soort excuus is.

Speciaal voor alle emotie-eters onder ons (en dat zijn er veel, geloof me) heb ik een werkboek GRIP OP EMOTIE-ETEN in vier stappen geschreven. Hierin werk ik volgens een wetenschappelijk bewezen vorm van gedragstherapie: Via een stappenplan krijg je inzicht in je huidige gedrag, bepalen samen jouw haalbare doel en krijg je heel veel tools en oefeningen om weer grip te krijgen op je eetgedrag. Stap voor stap … dat lukt jou ook, daar ben ik van overtuigd!

Persoonlijke hulp bij Grip op emotie-eten

De basis van FIT in balans is: bewustwording, kennis én gedrag. Hiermee bedoel ik:

  • Ben je je niet bewust van bepaald gedrag, dan zul je niks veranderen
  • Kennis die je niet hebt, kun je niet toepassen
  • Een als je je gedrag niet aanpast, zal er op termijn niks veranderen

Daarom help ik je graag bij het inzicht krijgen in je eigen gedrag, want daar gaat het uiteindelijk om!

In negen persoonlijke gesprekken gaan we samen aan de slag met het werkboek ‘Gip op emotie-eten’. Dit kan zowel in mijn praktijk als online.

Kosten en vergoedingen

De kosten voor alle persoonlijke gesprekken inclusief het werkboek ‘Grip op emotie-eten’ bedragen € 599,–. Omdat ik als gewichtsconsulent ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland is gehele of gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekering mogelijk vanuit het aanvullende pakket.