Afgelopen week was de informatieavond over sportvoeding weer voor de marathongroep van #42195breda 🏃‍♀️🏃🏻‍♂️ Altijd super leuk om te doen!

Wat mij opvalt

Wat mij in het algemeen bij sporters opvalt is dat de volgorde van de (sport)voedingsadviezen wordt omgedraaid. Heel apart als je er goed over nadenkt. Sporters beginnen namelijk vaak met het aanvullen van voedingssupplementen, denk aan magnesium, vitaminepillen of andere preparaten en sportspecifieke voeding, zoals sportgels of eiwitshakes. Het wordt bijna als een vanzelfsprekendheid ingezet om prestaties te verbeteren.

De basis wordt vergeten

Wat helaas nogal eens vergeten wordt is te kijken naar de basisvoeding. Wat eet ik nou eigenlijk de hele dag? Deze basisvoeding vormt namelijk het fundament voor een fit en sterk lichaam. En daarna kun je kijken wat er sportspecifiek aangevuld kan worden om te zorgen voor optimaal herstel en prestatieverbetering. Daarom begin ik bij mijn sportvoedingsadviezen bij gezonde en voldoende gewone basisvoeding. Saai hè 😉 Eerst bouwen aan een stevig fundament. Pas daarna ga ik sportspecifiek kijken wat er nog nodig is voor optimaal herstel en prestatieverbetering. Enne .. aan die supplementen komen we, recreatieve sporters als we zijn, vaak niet eens toe. Zeker niet als onze basis in orde is. Eigenlijk heel logisch toch 😅

Ga geen marathon lopen om af te vallen

oh ja, en misschien nog een kleine eye-opener: ga geen marathontraining doen met het idee om af te vallen. Dat werkt meestal niet helaas 😊 Om af te vallen eet je namelijk minder dan je verbruikt. En de energie die je uit je voeding haalt heb je voor je trainingen juist heel hard nodig. Afvallen doe je het beste voor of in het begin van een marathontraject.

Hulp nodig?

Wil je weten hoe het met jouw (basis) voeding zit of wil je afvallen? Kijk even op mijn website fitinbalans.com, vul het contactformulier in of bel 06-51649905. #fitinbalans🍏 #marathontraining #running #sportvoeding #voedingsadvies #prestatieverbetering #afvallen #doelenstellen #gezondeleefstijl #gewichtsconsulent