Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Tijd voor verandering dus!

Afgelopen jaar heb ik met veel liefde, plezier en enthousiasme gewerkt aan mijn werkboek ‘Grip op emotie-eten’. Een boek vol informatie en tools in het kader van gedragsverandering en emotie-eten. Een hele mooie en waardevolle aanvulling op mijn praktische voedings- en leefstijladviezen. Want het geven van informatie en  concrete voedings- en leefstijladviezen is uiteraard heel belangrijk, nóg belangrijker is dat deze adviezen worden toegepast. Zonder actie geen resultaat toch!

‘Grip op emotie-eten’ heb ik samengesteld op basis van mijn inmiddels jarenlange ervaring als  Gewichtsconsulent, verdiepingsopleidingen op het gebied van gedragsverandering en emotie-eten en de nodige vakliteratuur. De basis hiervoor is mijn opleiding Acceptatie en Commitment Therapy, afgekort ook wel ACT genoemd. Niet alleen voor cliënten, ook in mijn dagelijks leven ben ik super blij dat ik met ACT in aanraking ben gekomen. Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve vorm van gedragstherapie, welke ik gebruik om jou (en mezelf) te leren omgaan met belemmerende gedachten of emoties. Want deze gedachten of emoties hebben we allemaal. Met ACT leer je op een hele positieve en effectieve manier stappen te zetten in de richting die voor jou belangrijk is; bij ACT draait het echt om actie!

Zonder actie geen resultaat, toch … ?!

Daar wil ik het eerst even met je over hebben. Juist dát is iets wat ik heel vaak hoor en zie: ‘Zonder actie geen resultaat!’  Het is de manier waarop de meeste dames gaan afvallen of hun leefstijl aanpassen. En dan ook gelijk rigoureus. ‘Vanaf nu mag ik geen koekjes, chocolade of wijn meer en moet ik 3 keer per week naar de sportschool, want ik moet zo snel mogelijk 10 kilo afvallen. Dit kan écht niet meer’.

Even gaat dit goed, de motivatie is natuurlijk hoog, dat snap ik. Totdat ….

De stok achter de deur

Na een aantal van dit soort, helaas vaak mislukte, pogingen, krijg ik dan (gelukkig) regelmatig een mailtje met de vraag of ik wil helpen. ‘Ik weet heel goed hoe het moet hoor, maar ik houd het nooit vol’. ‘Ik heb geen discipline, ik kan het niet, het gaat mij nooit lukken.’ Er wordt zelfs gezegd: ‘Jij bent mijn laatste houvast of ik heb een stok achter de deur nodig.’

Herken je dat? Mooi, dan ik heb goed nieuws voor je!

Jij bent de oplossing

Want, hoe aardig het ook bedoeld is, ik ben niet je laatste houvast. Dat ben je echt zelf. Want gedachten als ‘ik heb geen discipline’ of ‘ik kan het niet’ zijn belemmerende gedachten. Deze gedachten kun je niet veranderen. Wel de manier waarop je met deze gedachten omgaat, zodat je wél resultaat gaat behalen. En ik ga je, op een hele eenvoudige manier, leren hoe je dit kunt doen.

Met één tool als basis

Ik ga het niet ingewikkelder maken dan het is. Er zijn natuurlijk talloze manieren en langdurige programma’s om mee aan de slag te gaan. En dat kunnen we doen, ik heb tenslotte een werkboek vol informatie en tools geschreven. Maar één tool springt er voor mij echt uit. Ik heb dit het ‘Gedragsschema’ genoemd. Het is eenvoudig, duidelijk en makkelijk toepasbaar. We brengen samen in een overzichtelijk schema precies in kaart wat er nu gebeurt waardoor je geen structurele stappen zet of steeds terugvalt in je oude gewicht of gewoontes. We bespreken wat je het liefst zou willen, waar je van droomt en hoe je wel in de juiste modus kunt komen om jouw droom te verwezenlijken. En dat allemaal op één A-4tje. Het geeft je echt een andere, hele waardevolle kijk op jouw proces, dat beloof ik je!

Nieuwsgierig?

Maak een afspraak via het contactformulier op de website of stuur een mail naar angelique@fitinbalans.com, dan gaan we samen een uurtje zitten en leg ik je precies uit hoe je snel en structureel in actie kunt komen.