Zo val je structureel af!

Met deze 5 tips kun je direct aan de slag

  1. Bedenk wat je precies wilt. En waarom?

Maak dit duidelijk voor jezelf. Schrijf desnoods op waarom je graag wilt afvallen. Dit helpt je op momenten dat je het lastig vindt je ‘aan je dieet te houden’.

  1. Bedenk vervolgens ‘hoe’ je dit gaat doen. Maak een plan.

Afvallen is in de kern niet moeilijk. Je eet gewoon minder calorieën dan je verbrandt en dan val je af. Ingewikkelder hoeven we het niet te maken. Hierop zijn alle (crash)diëten gebaseerd, want een andere manier van afvallen is er niet.

Het gaat erom te kiezen voor een manier die bij jou past en die je vol kunt houden. Het moet leuk en lekker zijn en blijven. Genieten van eten is een belangrijk onderdeel om het afvalproces vol te houden. En ook om na het afvallen niet opnieuw weer aan te komen.

  1. Afvallen is geen straf! Zie het als een feestje.

‘Heerlijk, ik mag dit en ik mag dat …’ in plaats van ‘ik mag geen brood, ik moet groente eten en ik mag geen bier’.

Positief denken zorgt ervoor dat je het leuk is en blijft om af te vallen. Je bent tenslotte goed voor jezelf aan het zorgen en je bereikt binnenkort je doel. Dat is fijn!

  1. Kijk eens kritisch naar je tussendoortjes.

Het klinkt misschien flauw, maar hier valt snel winst te behalen. Zonder dat je het doorhebt, of wellicht denk je zelfs goed bezig te zijn, maar door tussendoortjes te skippen kun je heel veel calorieën besparen.

In een gezond voedingspatroon is het niet nodig om 6x per dag te eten, zoals je zo vaak hoort. Met 3 hoofdmaaltijden per dag kun je zonder honger alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgen. Waardoor je afvalt én fit blijft.

Voordeel is dat je je lijf tussendoor de rust gunt om het eten te verwerken én dat je niet de hele dag met eten bezig hoeft te zijn.

  1. Geniet van heerlijke, zelfgemaakte maaltijden.

Kies zoveel mogelijk voor onbewerkte producten en besteed tijd aan het maken van je maaltijden. Houd het wel makkelijk, anders gaat het je tegenstaan. Voor mij moeten maaltijden voldoen aan 3 dingen: ze moeten lekker zijn, gezond zijn én snel te maken. En als je je hier een beetje in verdiept zul je merken dat dit een prima combi is. Lekker, snel én gezond eten!

Inspiratie nodig? Via social media deel ik regelmatig recepten die hier prima aan voldoen. Je kunt ook de receptenbundels met ‘Mijn favoriete recepten’ of ‘Mijn gezonde recepten’ er nog eens bij pakken. Geniet ervan!

Ik wens je heel veel succes in je afvalproces. Zorg goed voor jezelf!

Heb je vragen of  wat extra ondersteuning nodig? Neem gerust contact op via angelique@fitinbalans.com

P.S. Lees hier mijn blog ‘liever niet op dieet’